Zilver met gouden randje voor Regenboogstad Weert

(Foto’s/video) Hoe ‘gay-friendly’ is Weert eigenlijk? Voel je je als homo, lesbi of transgender vrij om hand in hand door Weert te lopen?

In een speciale editie van ‘Nu we er toch zijn’ testte Rob Jetten niet alleen hoe gastvrij Weert is, maar ook hoe solidair inwoners zijn met de LGBTQ+ community. In navolging van het legendarische BNN-programma ‘Nu we er toch zijn’ ging Jetten niet alleen op zoek naar een plek om iets te eten, maar onderwiep hij inwoners ook aan testen. Zijn ze bereid om een regenboogvlag op te hangen of met regenboogstrepen op hun wang over straat te gaan?

Tijdens het verblijf in Weert ontmoette Rob mensen uit de LGBTQ+ community die hun ervaringen en verhalen deelden voor de nationale tv. Zo bepaalde Rob Jetten of wethouder Gabriels aan het einde van het verblijf een zwarte, zilveren of gouden vaandel kreeg overhandigd.

Zilver met een gouden randje

Deze week vinden de uitzendingen plaats van de speciale Pride editie van ‘Nu we er toch zijn’. Woensdagavond was de aflevering vanuit Weert te zien. Tijdens deze aflevering was te zien dat we in Regenboogstad Weert heel solidair zijn, maar ook zeker nog werk aan de winkel is. Daarom kreeg Weert een zilveren vaandel (met een gouden randje).

Waar staan we? En waar gaan we naartoe?

Rob Jetten, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, maakte in ‘Nu we er toch zijn: Pride’ zijn debuut als presentator. Rob: “Nederland is een prachtig, gastvrij land. Maar we zijn pas een vrij land als iedereen echt vrij is om te zijn wie die wil zijn. Wat dat betreft hebben we ook in Nederland werk aan de winkel. Online is homohaat helaas nog altijd aan de orde van de dag, dat ondervind ik in mijn dagelijks leven. In de echte wereld gaat het soms ook nog behoorlijk fout. Geweld tegen homo’s haalt nog veel te vaak het nieuws. Ik geloof dat we het samen beter kunnen doen, maar dan moeten we ook in gesprek. Waar staan we? En waar gaan we naartoe? Voor BNNVARA begon ik dat gesprek in Weert.”

BNNVARA Pride 

De week van 27 juli tot en met 2 augustus staat bij BNNVARA in het teken van de Pride. Er verschijnt die week een speciale bijlage bij de VARAgids en diverse programma’s besteden extra aandacht aan LHBTQ+-emancipatie.

De uitzending met Rob Jetten in Weert is terug te kijken via: https://www.bnnvara.nl/nuweertochzijnpride/videos/546150