Dit jaar geen Avond4Daagse Altweerterheide

Avond4daagse in Altweerterheide | Fotograaf: Gert van Elk

De Avond4daagse in Altweerterheide gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft hiertoe besloten vanwege de strikte regelgeving die gehanteerd moet worden in verband met het coronavirus.

Afgelopen dagen zijn diverse mensen doende geweest met de voorbereiding van mogelijke activiteiten. De organisatie twijfelt echter of ze kan voldoen aan de door de gemeente Weert opgelegde gezondheids- en veiligheidsmaatregelen.  Om die reden is afgelopen dagen besloten om dan nu maar een jaartje over te slaan.

Toenemend aantal wandelaars

De Avond4Daagse die in Altweerterheide doorgaans in de laatste week van augustus wordt gehouden trok de afgelopen jaren een toenemend aantal wandelaars.  In de laatste editie gingen meer dan 500 wandelaars op pad.

Naast de ‘harde kern van  Wandelend Weert’ trekken steeds meer mensen uit de omringende regio voor dit evenement de wandelschoenen  aan. Uit de reacties blijkt dat ze elke keer weer versteld staan van het verrassend, veelzijdig buitengebied van dit deel van Weert.

Terugblik

In het verleden werd via kleine, luchtige pop-up acts in het kader van ‘Boeren, Burgers en Buitenlui’  het ‘kleine en grote historische en hedendaagse verhaal’ van het pioniersdorp Altweerterheide  uit de doeken gedaan. Met markante personages, op bijzondere plekken, via historische praktijken en kolderieke – waargebeurde voorvallen die wandelaars niet licht zullen vergeten. Met turfstekers, smokkelaars, oogsttaferelen, de verschijning aan de Heilige boom tot dwalende schutten, het Ambonezenkamp en de  feestelijke opening van de IJzeren  Man in de jaren 20.

Naast gezellig samen wandelen krijgen deelnemers aan deze 4Daagse met de speels aangebrachte verbindingen een heel andere kijk op het groen, geschiedenis, glans en de rol van boeren, burgers en buitenlui van de Hei. 

Volgend jaar hoopt de organisatie de draad weer op te pakken.

De editie van  2019 stond in het teken van plekken van plezier. Zie foto-album

https://myalbum.com/album/Ksz3t4uM8HeP