Geslaagde herstart Hema IJzeren Man volksloop

Na onderbreking van 3 maanden vanwege de coronacrisis, ging zondagochtend de Hema IJzeren Man Volksloop weer van start.

Door de regels van de veiligheidsregio Noord en Midden Limburg konden maar 100 sporters deelnemen. Hierdoor was het voor vele lopers jammer genoeg niet mogelijk om ook mee te doen. Binnen een paar uur waren de reserveringen van de voorinschrijving volgeboekt.

Bekende gezichten, Belgen en Duitsers

Ook vandaag verschenen er veel trouwe lopers aan de (her)start. Maar er waren ook lopers uit België en zelfs uit Duitsland. De lopers uit Keulen gaven aan dat in Duitsland nog geen wedstrijden waren en dat ze daarom naar Weert zijn gekomen om 10,4 km te lopen.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om aan de 1,5 meter regel te voldoen. Drie vakken waar de lopers zich voor de start zich konden opstellen, zodat niet alles bij elkaar stond. De allerkleinste lopers mochten al direct naar de start om 10.00 uur. Daarna konden de andere lopers, groepen van tussen de 30 en 40 lopers per loopafstand, zich bij de start opstellen in een startvak met 1,5 meter tussenruimte.

Passeren op 1,5 meter afstand

Tevens was het parcours zodanig aangepast dat er geen smalle wegen meer waren. Zo kon iedereen elkaar passeren op 1,5 meter. Dit verliep volgens de organisatie perfect. Er waren dan ook veel blije gezichten na afloop. Het was een prima loop die vele sporters toch gemist hebben.

De volgende loop, die wordt gesteund door Hema, Posno Sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren, wordt gehouden op 2 augustus. Weer onder dezelfde omstandigheden. Als alles goed gaat dan kunnen in september weer meer lopers meedoen.