Dronken automobilist wankelt op vluchtstrook A2 bij Maarheeze

9 reacties
Archieffoto WdG - Snelweg A2

Maarheeze – Een team van de Landelijke Eenheid politie controleerde dinsdagavond een bestuurder op de snelweg A2 bij Maarheeze. De bestuurder had te diep in het glaasje gekeken.

Het was de agenten opgevallen dat de Audi van de bestuurder stil stond op de vluchtstrook. Toen de agenten aan de bestuurder vroegen om uit te stappen bleek hij onvast ter been. De reden waarom de man wankelde werd snel duidelijk. Tijdens een ademanalyse blies de man 1120Ug/l.

1120Ug/l komt neer op 2,58 promille. Één standaard glas bier is ongeveer 0,25 promille. Dit komt neer op 10 standaard glazen bier wat de man gedronken zou kunnen hebben en daarna achter het stuur is gekropen.

Strafvervolging

Vanaf 1,3 promille vindt strafvervolging plaats en kan de officier van justitie naast een boete nog andere straffen opleggen zoals een rijontzegging of zelfs gevangenisstraf. Een en ander is afhankelijk van de hoogte van het promillage. Heb je net je rijbewijs, dan zijn de straffen strenger. De rechter zal zich moeten buigen over deze kwestie.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
9 reacties