Huizenprijzen regio Weert blijven stijgen ondanks coronacrisis

De woningmarkt heeft weinig tot niet te lijden gehad onder de coronacrisis. Er is meer boven de vraagprijs verkocht dan ooit tevoren: 52% van alle woningen werd voor meer verkocht dan dat ervoor gevraagd werd. In de regio Weert was de prijsontwikkeling hoger dan het landelijk gemiddelde.

De prijs van de gemiddeld verkochte woning in Nederland bedraagt € 335.000, dat is 8,8% meer dan een jaar geleden. In Weert bedraagt de gemiddelde verkoopprijs € 296.000. Dit laat NVM weten tijdens de presentatie van de cijfers van het tweede kwartaal.

Het was een kwartaal dat zo goed als geheel in coronatijd plaats vond. Makelaars en taxateurs hebben hierop snel geanticipeerd, aldus de NVM. Bezichtigingen vinden al vanaf het begin van de anderhalvemeter-economie plaats met maximaal twee kijkers, met 1,5 meter afstand, deurklinken worden gedesinfecteerd etc. NVM heeft ook vaart gemaakt met het op een betrouwbare manier ondertekenen van contracten. Geldverstrekkers en notarissen accepteren de door NVM ontwikkelde digitale handtekening inmiddels.

Cijfers Weert e.o. tweede kwartaal 2020

  • Aantal verkochte woningen regio Weert: 244 woningen
  • Ontwikkeling verkopen t.o.v. een jaar eerder: -8,8%
  • Gemiddelde verkoopprijs: 296 duizend euro
  • Prijsontwikkeling Weert t.o.v. een jaar eerder: 11,8% (Nederland = 8,8%)
  • Prijsontwikkeling Weert t.o.v. eerste kwartaal 2020: 3,3%

Cijfers NVM (PDF): https://iwdg.nl/3f8Ex3j