Huizenprijzen in regio Weert stijgen met 9,1%

Algemeen Corona Economie Uitgelicht 9 reacties 2 min. leestijd

De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning in het bestaande segment steeg in het vierde kwartaal van 2020 naar 365.000 euro, een stijging ten opzichte van 2019 van maar liefst 11,6%, zo meldt NVM. Voor de regio Weert betrof het een prijsstijging van gemiddeld 9,1%.

Voor het tweede achtereenvolgende kwartaal ligt de prijsontwikkeling in een jaar boven de 11%. Daarmee stegen de prijzen ongekend hard. In dit ‘coronajaar’ zijn er 3,7% meer koopwoningen bestaande bouw verkocht dan in 2019. Daarmee was 2020 qua verkoop beter dan de twee voorgaande jaren.

Het afnemende aanbod van huizen blijft de grootste bron van zorg. In het vierde kwartaal van 2020 kende Nederland de krapste bestaande woningmarkt deze eeuw met een krapte-indicator van 1,9 en dat betekent dat de consument uit minder dan twee huizen kon kiezen.

Trek naar landelijk gebied

Er blijft een trend zichtbaar in de trek vanuit de G4/Randstad naar elders. In 2020 zoekt bijna 10% van de Randstedelijke kopers een woning in de 8 niet-westelijke provincies tegenover 5,5% in 2015. Hier en daar lijkt de trend in 2020 iets versterkt.

Regio Weert

De NVM publiceerde vandaag ook de cijfers van de regio Weert (vierde kwartaal 2020).

  • Aantal verkochte woningen: 266 woningen
  • Ontwikkeling aantal verkopen t.o.v. een jaar eerder 8,4%
  • Gemiddelde verkoopprijs: 330 duizend euro
  • Prijsontwikkeling t.o.v. een jaar eerder: 9,1%

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
9 reacties