In memoriam: Jo Berckmans

Oud-raadslid en drager van de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert Jo Berckmans is op 18 juli op 84-jarige leeftijd overleden.

Joseph Johannes Marie Berckmans werd op 2 juni 1936 in Weert geboren. Hij was gehuwd en had drie kinderen.

De heer Berckmans maakte in de periode van 1982 tot en met 2006, zonder onderbreking, deel uit van de gemeenteraad van Weert. Hij heeft zicht gedurende deze 24 jaren als raadslid in bijzondere mate verdienstelijk gemaakt voor de stad Weert en haar inwoners. Hiervoor ontving hij tijdens zijn afscheid als lid van de gemeenteraad op 16 maart 2006 de Penning van Verdiensten van de gemeente Weert. Daarnaast was hij lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Het afscheid vindt vanwege de huidige omstandigheden plaats in een beperkte kring. Een woord van medeleven mag je achterlaten via www.vandeursen-uitvaart.nl.