Ook Nederweert zet streep door kermis in 2020

Nederweert – De kermis in Nederweert gaat dit jaar niet door. Burgemeester Op de Laak heeft dat vandaag, dinsdag 28 juli besloten. De kermis in Nederweert vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van augustus. Vorige week besloot ook Weert om dit jaar de kermis niet door te laten gaan.

Traditie

De kermis van Nederweert staat bekend om zijn gezelligheid. Traditioneel vinden veel kermisliefhebbers het laatste weekend van augustus de weg naar de attracties en de verschillende horecagelegenheden. Dit jaar zou de kermis plaatsvinden vanaf vrijdag 28 augustus tot en met dinsdag 1 september. Maar het coronavirus maakt dat dit jaar alles anders is.

Geen gemakkelijke keuze

Kermiswethouder Peter Koolen begrijpt dat dit besluit tot teleurstelling kan leiden bij de kermisliefhebbers en de ondernemers. “Het is was dan ook geen gemakkelijke keuze.” De kermis in de kern van Nederweert was de laatste kermis van het seizoen in de gemeente Nederweert.

“Net als andere gemeentes waar nog kermissen moeten plaatsvinden wisten we al vroeg dat een kermis organiseren een hele uitdaging zou worden. Toen de Nederlandse regering de regels rond kermissen versoepelde was er ook even hoop dat de kermis in Nederweert door zou kunnen gaan. Er is gekeken naar de mogelijkheden om de kermis veilig en verantwoord te organiseren. Helaas blijkt dat uiteindelijk niet mogelijk.”

Burgemeester Op de Laak van Nederweert