Veroordeelde ‘politiemol’ meldt zich bij (gesloten) politiebureau

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Begin mei veroordeelde het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch een voormalig politieman uit Weert tot 5 jaar gevangenisstraf. Op het moment van de uitspraak zat de veroordeelde, Mark M., in Oekraïne. Vanwege de coronacrisis kon hij op dat moment niet terugkeren naar Nederland.

Vandaag keerde Mark M. terug vanuit Oekraine en meldde hij zich volgens afspraak bij de politie in Veenendaal. Echter kwam hij daar voor een gesloten deur te staan, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De advocaat van Mark M. moest, terwijl hij met een zitting bezig was, het Openbaar Ministerie inlichten dat zijn client voor een gesloten deur stond.

Na het telefoontje werd Mark M. alsnog ingesloten en is hij overgebracht naar de gevangenis om zijn opgelegde straf uit te zitten.

Schenden van ambtsgeheimen

Volgens het hof is Mark M. uit Weert schuldig aan het schenden van ambtsgeheimen, het plegen van computervredebreuk en witwassen. 

Vanwege zijn functie had de man uit Weert toegang tot vertrouwelijke gegevens. Tussen augustus 2011 en september 2015 zocht hij regelmatig in de politiesystemen naar informatie over personen die waren betrokken bij lopende onderzoeken. Deze informatie deelde hij vervolgens met mensen buiten de politieorganisatie om hen te waarschuwen en te wijzen op de onderzoeken en opsporingsmiddelen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie