Roze LHBTI-caravan van ‘Nu we er toch zijn’ trekt door Weert

(Foto’s) Wellicht heb je hem het afgelopen weekend gespot in Weert. De roze LHBTI-caravan van het tv-programma ‘Nu we er toch zijn’. Een cameraploeg ging samen met Rob Jetten (bekend als fractievoorzitter van D66) twee dagen op pad in Weert.

In het tv-programma van BNNVARA wordt de gastvrijheid op het gebied van LHBTI gepeild in diverse Nederlandse gemeenten. De afkorting LHBTI staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen. 

Bezoek in Weert

Hoe staat het met de LHBTI-gastvrijheid in Weert? Om daar achter te komen werden adressen in Weert bezocht. Op zaterdag werd een bezoek gebracht aan de weekmarkt en aan diverse winkels en horecagelegenheden. Ook speelde Rob Jetten ‘quatre-mains’ met stadsbeiaardier  Frank Steijns in de St. Martinustoren.

De nacht werd doorgebracht op een camping in Weert en zondag werd de tour vervolgd waarbij o.a. een adres op de Dries werd bezocht. De ontknoping van de gastvrijheidstest volgde zondagmiddag voor het Stadhuis van Weert. Daar kreeg wethouder Gabriels de speciale vlag uitgereikt. Hoe Weert heeft gescoord blijft nog even geheim tot de uitzending van 29 juli a.s.

Waarom Weert?

Weert is sinds 2016 één van de 54 Regenboogsteden in Nederland. Als Regenboogstad werkt de gemeente Weert, samen met de overige Regenboogsteden in Nederland, aan het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI’ers.

Uitzending

Benieuwd naar de uitslag en interviews? Kijk dan op 29 juli om 18.25 uur naar NPO3. In deze aflevering zal het bezoek aan Weert te zien zijn. In de week van 27 t/m 31 juli komen 5 gemeenten op tv waarbij de gastvrijheid in beeld is gebracht.