Fietstocht ex-coronapatiënt Oscar heeft verwachtingen overstegen

Op 24 mei j.l. fietste Oscar Ellerbrak van het ziekenhuis in Weert naar het Radboud UMC in Nijmegen. De ex-coronapatiënt legde hiermee dezelfde route af die hij zeven weken daarvoor maakte per ambulance, omdat zijn gezondheid door een coronabesmetting ernstig was verslechterd.

Met de fietstocht hoopte Oscar 750 euro per ziekenhuis op te halen om het onderzoek naar het Covid-19-virus te ondersteunen. Deze verwachting werd flink overstegen. De fietstocht van Oscar kreeg veel belangstelling en daardoor werd de actie ook veel steun. Met aftrek van enkele kosten mochten beide ziekenhuizen elk 3400 euro in ontvangst nemen.

Ellerbrak was onder de indruk van het personeel in beide ziekenhuizen waar hij heeft gelegen. ‘Ik voel me zo dankbaar. Al die mensen die voor me hebben gezorgd, die maaltijden verzorgden, de boel schoonmaakten, psychische hulp boden… Dat is een fijne herinnering.’ Deze fijne herinneringen hebben geresulteerd in een bijzonder dankjewel.

Meer informatie en het teruglezen van de verhalen kan via: www.fietsenisbeterdancorona.nl