Politie haalt met hondengeleider man uit woning in Budel-Schoot

Budel-Schoot – De politie heeft woensdag rond het avonduur een man uit een woning in Budel-Schoot gehaald en aangehouden. Op de Poelruiter waren meerdere eenheden van de politie, waaronder ook een Officier van Dienst (OvD) aanwezig.

Vanwege een verhoogd risico dat er gewonden konden vallen kwamen ook de ambulancedienst en brandweer ter plaatse. Ook een storingsleider van netbeheerder Enexis was aanwezig. De omgeving werd afgezet.

Toen de politie de man wilde aanhouden merkten agenten op dat hij zijn hond aan het ophitsen was. De man werkte op geen enkele manier mee met de politie. Er werd daarom ook bijstand gevraagd aan een hondengeleider van de politie.

Uiteindelijk wisten de agenten de man alsnog in de boeien te slaan. De hond van de man was gelukkig een van de liefste honden op aarde en kon worden opgevangen door de politie. De hond zal worden overgedragen aan familie van de man.

De man is ingesloten voor nader onderzoek. Buurtbewoners vertelden dat de man al enige tijd voor overlast zorgt in de buurt.

Video via Youtube: https://youtu.be/yhGhlMLtqFw