Transformatie discotheekpand naar La Cubanita in gang gezet

(Foto’s) De komst van het tapasrestaurant La Cubanita in Weert komt weer een stap dichterbij. Deze week is een aannemer begonnen met de ombouw van het voormalige disotheekpand.

Het voormalige discotheekpand waar voorheen o.a. Carte Blanche en Club Eleven in waren gevestigd is in tweeën gesplitst. Aan de Oelemarkt-zijde kun je inmiddels eten bij Proeflokaal Bregje en aan de Hegstraat-zijde komt La Cubanita.

Voordat het restaurant er zich gaat vestigen wordt eerst de hele gevel gewijzigd. Deze wijziging had heel wat voeten in de aarde. Naast de procedures werd ook door buurtbewoners bezwaar aangetekend, voornamelijk vanwege de gevreesde geluidsoverlast van terrasbezoekers.

Nu alle procedures achter de rug zijn kan er begonnen worden met de transformatie. In de onderstaande foto-reeks zie je ook hoe de gevel eruit komt te zien.