Tips bij extreem warm weer

Algemeen Cranendonck Informatie Leudal Reageer 3 min. leestijd

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm zijn. Veel mensen ervaren hitte als een welkome periode van terras- en strandbezoek, voor anderen kan aanhoudende hitte juist nare gevolgen hebben voor hun gezondheid. Je kan eenvoudig maatregelen nemen om overlast door hitte te beperken voor jou en de mensen in uw omgeving, zo meldt de gemeente Weert. Als het heet is, is het bijvoorbeeld belangrijk dat je voldoende drinkt en jouw woning koel houdt.

Vanaf vandaag wordt ook het Nationaal Hitteplan geactiveerd. Het hitteplan is een waarschuwing van het RIVM voor de risico’s van hitte en roept op om extra op elkaar te letten. Meer informatie daarover is te vinden op de website van het RIVM.

Tips bij extreem warm weer

Hier lees je een aantal eenvoudige tips bij hitte.

  • Drink voldoende. Drink water, thee of koffie. Ook als je nog geen dorst heeft. Matig het gebruik van alcohol. Zorg dat je altijd een flesje water bij de hand hebt, zeker als je naar buiten gaat of met de auto op pad gaat.
  • Houd jezelf koel. Blijf in de schaduw en neem eventueel een verkoelend (voeten)bad of een douche. Beperk lichamelijke inspanning in de middag (tussen 12:00 en 18:00 uur). Tip: maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor jouw boodschappen of wandeling.
  • Bescherm jezelf. Draag dunne kleding die enige bescherming biedt tegen verbranding door de zon. Smeer de huid regelmatig in met zonnebrandcrème.
  • Houd de woning koel. Houd de zon en warmte zoveel mogelijk buiten jouw woning, bijvoorbeeld met zonwering, ventilator of airconditioning. Zorg voor extra frisse lucht door het openen van ramen en/of deuren op tijdstippen dat het buiten is afgekoeld.
  • Zorg voor elkaar. Let bij warm weer extra op mensen in jouw omgeving die misschien jouw hulp kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan oudere mensen, baby’s, chronisch zieken en mensen met overgewicht. Deze mensen zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen. Het is belangrijk alert te zijn op uitdroging en oververhitting. Ook baby’s en jonge kinderen hebben extra aandacht nodig om koel te blijven en genoeg te drinken.

Video hitteplan via Youtube: https://youtu.be/da-W0f4PGE0

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie