Aftandse Toyota bijna onderdeel van plantsoen

Op een parkeerplaats aan de Klaproostraat in de wijk Boshoven staat al een behoorlijke tijd een rode Toyota Starlet geparkeerd. De auto staat er al zo lang dat deze onderdeel dreigt te worden van het naastgelegen plantsoen. Dit is niet wat de gemeente Weert bedoelt met het vergroenen van de stad.

En dat terwijl parkeerplaatsen tegenwoordig steeds schaarser worden. De auto wordt niet onderhouden en ziet er versleten uit. Het is een doorn in het oog van buurtbewoners. De gemeente Weert heeft hem inmiddels geclassificeerd als autowrak en wil er vanaf. Uit gegevens blijkt dat de APK van de auto al in mei 2011 is verlopen.

Eigenaar reageert niet

De gemeente Weert onderneemt actie en wil dat de aftandse auto verdwijnt. Het parkeren van een voertuigwrak op de openbare weg is in strijd met artikel 5.5 van de APV. De eigenaar heeft op geen enkele brief gereageerd en doet bij huisbezoek de deur niet open.

Wegslepen

Het voertuig is aan de voorzijde niet voorzien van een kentekenplaat en het sluiten van de motorkap is niet meer mogelijk. Daarnaast is het voertuig niet APK-gekeurd en staat het vol met rommel. Hiermee valt het voertuig onder het begrip ‘voertuigwrak’, aldus de gemeente Weert.

De gemeente Weert geeft de eigenaar twee weken de tijd om actie te ondernemen. Gebeurt er niets, dan zal de auto worden afgesleept en in bewaring worden gesteld. De kosten zullen op de eigenaar van het voertuig worden verhaald.

Er zijn geen bijzondere omstandigheden van toepassing om van de bestuursdwang, die de gemeente Weert wil toepassen, moeten doen afzien. De eigenaar van het voertuig heeft geen zienswijze ingediend.

Maarheeze

In Maarheeze deed zich recentelijk een soortelijke situatie voor. Ook daar stond een autowrak geparkeerd. Echter was van deze auto geen eigenaar bekend.