Blauw touw al binnen één week foetsie

Algemeen Opmerkelijk Weert 4 reacties 1 min. leestijd

Afgelopen vrijdag werd de laatste ‘spelaanleiding’ op de Nieuwe Markt geplaatst. Een blauw touw in reuzenformaat. Echter bleek het touw woensdag al te zijn verdwenen.

Leerlingen van basisschool de Kameleon en basisschool Aan de Bron mochten afgelopen vrijdag voor het eerst gebruik maken van het touw. Zaterdag werd het touw vanwege de weekmarkt verplaatst en diende het als voetenbankje voor de Hema-hotdog etende binnenstadbezoekers.

Het touw is een combinatie van een speelplek en een kunstwerk (van de Belgische kunstenaar Ief Spincemaille). Het moet jongeren uitdagen om hier op een creatieve manier mee te spelen. En dat lukte. Op creatieve wijze wist men de grote verdwijntruc toe te passen. En dat terwijl het touw aan de ketting ligt.

Halverwege deze week bleek het touw plots zoek te zijn. Waarschijnlijk is het touw gebruikt op het pleintje bij het terras van de Hema aan het Raphaelpad. “De gemeente zorgt ervoor dat het touw weer op de oorspronkelijke plaats op de Nieuwe Markt terecht komt, én we bekijken hoe we een herhaling van “het uitstapje” kunnen voorkomen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties