Kort geding vanwege conflict bij KEC Weert

Algemeen Weert 3 reacties 2 min. leestijd

Binnen coöperatie KEC Weert is een intern bestuurlijk geschil ontstaan tussen de coöperatie
enerzijds en anderzijds stichting MeerderWeert en de Aloysius Stichting. Wat Aloysius (Widdonckschool Weert) betreft gaat dit geschil (primair) over geld, zo staat in een brief aan de ouders van de leerlingen. De ouders zijn bezorgd.

Dit geschil heeft ertoe geleid dat Aloysius een brief heeft ontvangen waarin staat dat met ingang van 14 september aanstaande de toegang wordt ontzegd tot het gebouw voor zowel leerlingen als medewerkers.

“De bestuurder van de coöperatie probeert een doorbraak te forceren ten koste van onze leerlingen en medewerkers. Dit betreuren wij ten zeerste. Onze leerlingen en medewerkers
zouden te allen tijde nooit de dupe mogen zijn van bestuurlijke geschillen. Daarnaast is KEC
Weert volgens Aloysius niet bevoegd om haar de toegang tot het gebouw te ontzeggen.”, aldus de Sectordirecteur Zuid van de Aloysius Stichting aan de ouders.

De Aloysius Stichting heeft een kort geding aangespannen tegen dit besluit van de bestuurder. KEC Weert heeft naar aanleiding daarvan toegezegd geen maatregelen te nemen in afwachting van dit kort geding. Deze toezegging houdt in dat op 14 september geen maatregelen door KEC Weert worden genomen. Aloysius ziet de uitkomst van dit kort geding met vertrouwen tegemoet. Zodra er meer informatie is worden de ouders weer geïnformeerd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties