Corona-teststraat in Weerterland momenteel niet haalbaar

112 Algemeen Corona Nederweert 11 reacties 2 min. leestijd

Recentelijk deden Weert Lokaal en DUS Weert een oproep om samen met Nederweert op te trekken om een corona-teststraat in onze regio te realiseren. Dit verzoek is inmiddels besproken met de Veiligheidsregio Noord-Limburg (VRLN) en vervolgens door de GGD nader onderbouwd.

Vanuit de directie van de VRLN/GGD wordt aangegeven dat het verzoek voor een corona­teststraat in het Weerterland onder het huidige beleid/omstandigheden niet haalbaar is.

De GGD geeft aan genoodzaakt te zijn een zo effectief mogelijke spreiding voor haar testlocaties in te richten. Deze spreiding is nu voorzien op de plekken in Venlo en Urmond. Uiteraard houden de veiligheidsregio’s onderling rekening met de beste spreiding en locaties. Daarom kunnen de locaties in Eersel welke volgende maand verhuist naar Valkenswaard, Helmond en Eindhoven voor inwoners van het Weerterland op dit moment als alternatieve locaties dienen om zich te laten testen.

De GGD-en maken primair gebruik van robuuste testlocaties om grootschalig te kunnen testen. Het op kleinere schaal testen is op dit moment praktisch gezien niet haalbaar. Wel wordt onderzocht of, en zo ja op welke locatie een nieuwe, aanvullende testlocatie kan worden ingericht.

Het college van B&W in Weert geeft aan voorstander te zijn van een grote mate van toegankelijkheid en bereikbaarheid van teststraten voor de inwoners. Ze zullen er echter rekening moeten houden met het feit dat de bovengrens van de testcapaciteit bij de GGD is bereikt en uitbreiding van teststraten op dit moment (nog) niet aan de orde is.

Desalniettemin zal Weert zich samen met Nederweert voor de wat langere termijn sterk maken om de eventuele aanvullende teststraat in de regio Weerterland mogelijk te maken.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties