Kunstwerk Gard van Wegberg heeft plek gevonden bij Wozoco Hushoven

‘De Fontein’, een meer dan twee meter hoog kunstwerk van de 99-jarige kunstenaar Gard van Wegberg uit Weert, is vrijdag officieel onthuld bij woonzorgcentrum Hushoven aan de Rietstraat in Weert.

Het kunstwerk was als -werkend- fontein in 1972 geplaatst bij Huize St. Jozeph, een voormalig klooster- en opvoedingsgesticht aan de Lindanustraat-Bethelemstraat in de historische binnenstad van Roermond.

Schenking

Omdat het complex in Roermond onlangs is gesloopt en plaats maakt voor appartementen, moest het kunstwerk ontmanteld en verwijderd worden. Projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed Zuid besloot in 2019 de fontein aan de familie van Wegberg te schenken. Omdat Gard van Wegberg sinds 2014 woonachtig is in woonzorgcentrum Hushoven nam de familie contact op met Land van Horne. Het management van Land van Horne reageerde enthousiast en in overleg met Wonen Limburg is een mooie plek uitgezocht bij de hoofdingang van het woonzorgcentrum.

Medewerking

Vanuit diverse kanten is aan de verhuizing en plaatsing meegewerkt. Zo heeft bouwbedrijf Mertens belangeloos gezorgd voor het veilig inkapselen van het kunstwerk én nam het transport voor haar rekening. Diverse vrijwilligers hebben meegeholpen bij het uitgraven van de fundering.

‘De fontein’ is het tweede kunstwerk van Gard van Wegberg bij een locatie van Land van Horne. Voor de hoofdingang van Hornehoof, aan de Vogelsbleek, staat het gerestaureerde werk ‘Vogelsbleek’.