Laatste bewoner AZC Weert vertrekt deze week

Foto: Één van de eerste bewoners AZC Weert

De bestuursovereenkomst tussen de gemeente Weert en het COA loopt af op 15 september 2020. Dan moet het AZC in Weert sluiten. De afgelopen maanden is het COA bezig geweest met het overplaatsen van de bewoners van het AZC.

Deze week zal de laatste bewoner van het AZC uit Weert vertrekken, zo zei wethouder Sterk tijdens de commissievergadering Samenleving en Inwoners als antwoord op de vraag van raadslid Marieniel Engelen (Weert Lokaal).

In april leek het erop dat de ontmanteling van het AZC in Weert vertraging op zou lopen, mede vanwege de coronacrisis. Het COA heeft de achterstand ingehaald en de ontmanteling ligt op schema.

“Ik moet zeggen dat het COA hier voortvarend en zorgvuldig aan werkt. Zeker in coronatijd en met het feit dat het aantal opvangplaatsen voor asielzoekers beperkt is. Ik vind dat het COA het zeer serieus en goed hebben opgepakt. Dit is een compliment waard.”

Wethouder Sterk