RaceRunning van start gegaan in Weert

Zaterdag werd er bij Atletiek- & Wandelsportvereniging Weert gestart met RaceRunning. Er werd in het bijzijn van wethouder Geelen een startbijeenkomst georganiseerd. Dit deed AV Weert met ondersteuning van Jouwfysio en RaceRunning Nederland. 

RaceRunning is nog vrij nieuw en uniek aanbod. Het is een sportaanbod voor kinderen, jongeren en (jong) volwassenen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale Parese, Spina Bifida, MS, hersenbloedingen of syndromen) die in het dagelijks leven een rollator, rolstoel of een loopmhulpmiddel gebruiken om zich voort te bewegen.

Punt Welzijn en AV Weert hebben de handen ineen geslagen nadat ze kennis maakten met de RaceRunner. Een RaceRunner is een driewielig loopframe zonder pedalen en met een borststeun en stuur. Kinderen en volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

RaceRunning is de para-atletieksport waarbij de atleet met een RaceRunner op een atletiekbaan verschillende afstanden loopt of rent. De RaceRunner is dan dus een sporthulpmiddel net als een sportrolstoel. Tijdens de start konden verschillende fietsen getest worden door geïnteresseerden.

Meer informatie: https://avweert.nl/racerunning-is-gestart/