Run op gratis tickets Cultureel Lint

Algemeen Uitgaan Uitgelicht Reageer 5 min. leestijd

De weersvoorspellingen zijn zo goed dat iedereen nog graag wil genieten van dit laatste zomerse weekend. Enkele dagen voor het evenement zijn er al ruim 1700 gratis kaarten gereserveerd.

Cultureel Lint, de jaarlijkse opening van het culturele seizoen in de regio Weert, vindt dit jaar plaats op zondag 20 september van 13.00 tot 17.00 uur. Om een coronaproof evenement te presenteren zijn locaties verspreid over de hele stad, moet voor binnen- én buitenoptredens vooraf kaartjes worden gereserveerd via de website van het Cultureel Lint en zullen alle bezoekers per tweetjes op 1,5 meter van elkaar plaatsnemen op stoelen. Met ruim 1700 gereserveerde kaarten blijkt het evenement vooraf al een onverminderd succes. Voor sommige voorstellingen geldt al een wachtlijst, dus het is verstandig op tijd de gratis kaartjes te reserveren.

Bijzondere locaties

Dat voorstellingen op reservering zijn stelt de organisatie in de gelegenheid nog bewuster te zoeken naar bijzondere plekjes, zoals het stadspark en de passantenhaven. Zo vaart Opera Compact met een bootje de passantenhaven binnen. Zij brengen een scene uit opera De Kleine Zeemeermin, ‘Rusalka’ van Dvorák. Niet van de zoete Disney-versie, maar echte opera met en sopraan en harpiste op de kade en een verteller in een roeiboot. Er staan 50 stoelen langs de kade.

Festivalterrein stadspark

Het Stadspark staat bol van de muziek. Aan de ene zijde een gevarieerd korenprogramma met lokale koren Manoeuvre, Enjoy en Da Capo. Als afsluiter speelt daar het Seniorenorkest RICK. De andere kant van het groene stadshart is het domein van de intieme festivalliefhebber. Met een afwisseling van de internationale bekende Limburgse band Solomon en de Weerter singer-songwriter Denise Raetsen kan je dit jaar tóch nog genieten van een muzikaal festival in zomerse sferen.

Samenwerkingen

Dat een van de pijlers van Cultureel Lint het vinden van samenwerking op cultureel vlak is blijkt goed uit het programma. Het Franciscus Huis Weert herbergt een bijzondere combinatie. Bezoekers zien daar hoe de beschrijving van kunstwerken van Yvonne Schroeten tot leven komt in een combinatie van schilderkunst, dans en vertelling in de voorstelling ‘Spiegelbeelden’.

De voorstelling Breakin’ Harmony brengt de werelden van urban breakdance en een harmonieorkest samen, begeleid door Dominique Vleeshouwers en Redo Ait Chitt. In het Munttheater staat meermaals SALLY Dansgezelschap Maastricht samen met drie lokale dansverenigingen tijdens een gezamenlijke voorstelling op de planken.

Lokaal talent

Ook in de talentenpoule wordt bewust gecombineerd geprogrammeerd. Zo biedt Muziekcentrum De Bosuil optredens van lokale talenten Steven Beelen, Leah & Luuk en Jesse Kanters en spelen doorlopend muzikanten van het landelijke project Kunstbende. Omgeven door de expositie van Guy Olivier in de Paterskerk zingt jong talent Javiera Ras samen met het zangkwartet Klein Orkerst.

Op het Sint Raphaëlpad, nabij binnenlocaties RICK en Theater de Huiskamer, staat naast een muzikaal programma ook een open air foto-expositie met als thema Limburgs Landschap. Bezoekers kunnen daar stemmen op hun favoriete inzending van de fotowedstrijd.

Cultuur voor iedereen

Cultureel Lint biedt cultuur op laagdrempelig niveau. Voorstellingen zijn geschikt voor de hele familie, maar er is ook speciaal aandacht voor de jeugd. Het Fatimapark, de omgeving van de Fatimakerk, is in twee zones verdeel voor meerdere kindervoorstellingen. In ‘zuid’ staan De Theaterkist en Theaterrabarber op het programma. ‘Noord’ biedt bijzondere parels als Groener Gras, waarbij jeugd met een koptelefoon zittend in tentjes de voorstelling volgt, en de theatergroep Zwermers.

De Tilburgse theatergroep Zwermers speelt de voorstelling Pan~// Catwalk, die geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen. Tijdens deze bijzondere catwalkshow transformeren de artiesten constant van gedaante door in recordtempo van kleding te wisselen, van spijkerjack tot extravagante glitterjurk.

Reserveren

Alle voorstellingen van Cultureel Lint zijn gratis te bezoeken. Wel is het nodig kaarten vooraf te reserveren via de website. Op www.cultureellint.nl staat een overzicht van het programma en is de mogelijkheid tot reserveren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie