Start verkoop theatertour Lex Uiting in De Poort

Zondag 13 december komt Lex Uiting naar de vernieuwde Poort van Limburg. Op zijn socials nodigt Lex het Weerter publiek uit voor zijn eerste echte theatershow.

In de Poort is per voorstelling plek voor ruim 150 bezoekers. De verkoop start zaterdag 26 september om 10 uur via de website van het Munttheater. Check vanaf komende week de website en social media van het Munttheater voor alle andere artiesten en bijboekingen in de Poort van Limburg.

Als Lex Uiting 8 jaar oud is vindt hij op een stoffige zolder een LP, met daarop een liedje dat hem vastgrijpt en nooit meer los zal laten: ‘Euveral Leet ’t Gelök Verborge’, van De Vrijbuiters. Dat liedje heeft er misschien wel voor gezorgd dat hij is gaan doen wat hij nu nog steeds doet: liedjes in z’n moedertaal schrijven en zingen, het Limburgs plat.

Na z’n hits Nao ’t Zuuje, Wachte, en Danse Ôs Vreej gaat Lex nu voor ’t eerst het theater in en vertelt hij wat er allemaal is gebeurd tussen die middag op die speelzolder en zijn debuutshow als soloartiest in 2019 voor 20.000 man publiek. Over zijn avonturen als presentator bij NPO3 en RTL, over de magie van de Prinsenmuts en over die sterke lokroep om altijd weer Nao ’t Zuuje terug te willen. De afgelopen drie jaar werd zijn heimweeliedje door het Limburgse publiek en L1 verkozen tot ‘beste Limburgse liedje allertijden’, kwam het in de NPO Radio 2 Top 2000 binnen op nummer 626, en vonden 60.000 mensen de weg naar de bioscoop om de gelijknamige BNNVARA documentaire te bekijken.

Lex speelt samen met zijn muzikale vrienden Bart Janssen en Sjors van den Eerenbeemt zijn grootste hits, en stelt zich ondertussen aan u voor. Er zijn 2 voorstellingen, de eerste om 16.00 uur en de ander om 19.30 uur.

Meer info en tickets via munttheater.nl/poortvanlimburg