Dag van duurzaamheid

Algemeen Informatie Weert Reageer 2 min. leestijd

Op vrijdag 9 oktober 2020 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. Met energiebesparen draag je bij aan duurzaamheid. Immers, energie die je niet nodig hebt, hoef je ook niet op te wekken.

Zoek je ideeën hoe jij concreet kunt bijdragen aan duurzaamheid? Breng op donderdag 8 oktober tussen 15.00 en 17.00 uur een bezoek aan het Energieloket van Warm Wonen in Weert in het gemeenschapshuis Groenewoud aan de Kesselstraat 28 in Weert. De energieverkenners helpen je graag met het invullen van de vragenlijst over de status van je huis. Ook geven ze praktische tips om energie in je woning te besparen.

Met z’n allen staan we voor grote duurzame uitdagingen. Denk bijvoorbeeld aan energie, klimaat, gezondheid en armoede. In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is belangrijk te ervaren dat ons handelen er toe doet. De dag van de Duurzaamheid geeft hier een jaarlijkse impuls aan.

De stichting Urgenda organiseerde tien jaar lang de Dag van de Duurzaamheid. In 2018 werd door Urgenda elke dag uitgeroepen tot de Dag van de Duurzaamheid. Vanaf 2019 coördineert de Coöperatie Leren voor Morgen de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. Deze coöperatie is een samenwerking van ruim 100 partijen die duurzaamheid in het onderwijs nastreven. Stichting Duurzame PABO en SME zijn de uitvoerders binnen de coöperatie.

Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid vind je op www.dagvandeduurzaamheidonderwijs.nl.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie