Gemeente plaatst tientallen bladkorven in Weert

De herfst begint en bladeren vallen van de bomen. Daarom komen er begin oktober weer bladkorven. De bladkorven zijn bedoeld voor de bladeren van gemeentelijke bomen die in jouw tuin vallen. De bladkorven staan op centrale plekken in de wijken en dorpen. Dat betekent niet dat er in iedere straat een bladkorf staat. Voor de locaties van de bladkorven zie: https://www.weert.nl/bladkorven.

In de periode dat de bladeren van de bomen vallen, ruimt de gemeente Weert regelmatig bladeren op. Ze vragen iedereen om de bladkorven te gebruiken. Zo kunnen ze samen met de inwoners de omgeving schoonhouden. De gemeente maakt de bladkorven regelmatig leeg.

Alleen bladeren in de bladkorf

In een bladkorf mag alleen bladafval. Doe geen ander (tuin)afval in de bladkorven. Dat levert namelijk problemen op bij het opruimen van het bladafval. Ander afval hoort thuis in de afvalbakken of bij de Milieustraat. Als er toch ander afval in een bladkorf zit, wordt de korf weggehaald en niet meer teruggeplaatst.

Zelf bladafval naar de Milieustraat brengen

Bladafval kun je ook zelf naar de Milieustraat. brengen. In de herfst- en wintermaanden (1 oktober tot 1 maart) kun je bladafval daar gratis brengen. Dat kost je dus geen knip van de Weerterlandpas. Voor ander afval, zoals snoeiafval, takken, hout, puin of plastic, heb je wél een Weerterlandpas nodig.