Jongen met toorts is weer thuis op Fatima

“Hea is weer toees!”, kopt een verheugde wijkraad van Fatima op Facebook. Het beeldende kunstwerk ‘Jongen met toorts’ is weer terug in de wijk Fatima.

Na jaren van afwezigheid staat het beeld sinds vandaag weer op zijn sokkel voor basisschool De Kameleon. De ‘Jongen met toorts’ is een kunstwerk van de onlangs overleden kunstenaar Gard van Wegberg uit Weert. Het beeld was tijdens zijn afwezigheid gehuisvest bij de gemeentewerf nadat het was vernield.

Inspanningen vanuit de wijkraad Fatima en het Fatima Huis hebben uiteindelijk geleid tot herstel. Het beeld werd zaterdag door Rob Nijnens, Pedro Stokbroeks, Peet en Mia van Veldhoven, Fredy Wulms, John van de Boogaard en kartrekker Lei Haex teruggeplaatst.

Zodra het mogelijk is wil men er nog een officieel moment aan wijden.