Plaatsing noodunits bij SJG in volle gang

In opdracht van het Sint Jans Gasthuis in Weert worden vandaag noodunits geplaatst bij de hoofdingang van het Weerter ziekenhuis. De plaatsing van de units trekt ook de aandacht van de landelijke media. Radio 1 en RTL Nieuws hebben er al aandacht aan besteed.

De plaatsing van de units is ter voorbereiding op een grotere toestroom corona- en corona-verdachte patiënten naar de spoedpost in Weert. Vanochtend zijn de eerste units geplaatst door middel van een hijskraan. Ze worden echter pas in gebruik genomen wanneer het ziekenhuis de toestroom met de huidige maatregelen niet meer voldoende aankan.

Verkeersmaatregelen

Om te zorgen dat de units vandaag geplaatst kunnen worden, is de doorgang vanuit de Hofakkerstraat naar de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het ziekenhuis en het voorplein voor de hoofdingang tijdelijk afgesloten. Om te zorgen dat al het verkeer in goede banen wordt geleid, zijn er verkeersregelaars ingezet.

De gebruikelijke route naar de parkeerplaats aan de voorzijde van het ziekenhuis is gewoon toegankelijk.

Video via Youtube: https://youtu.be/oAW80QqtAus