Toneelvereniging De Krottepoffers schenkt 700 mondkapjes

Algemeen Corona Nederweert Regio Reageer 3 min. leestijd

Nederweert – Toneelvereniging De Krottepoffers uit Nederweert heeft maandag 700 mondkapjes geschonken aan wethouder Carla Dieteren met de vraag om deze beschikbaar te stellen aan mensen met een laag inkomen. “Het is belangrijk dat we in deze ongekende tijd aandacht blijven hebben voor elkaar. Ik vind dit idee van De Krottepoffers dan ook een zeer mooie uiting van saamhorigheid”, aldus de wethouder. De komende week worden de mondkapjes verspreid.

Een begrip

Toneelvereniging De Krottepoffers is sinds 1972 een begrip in Nederweert en omstreken. Het gezelschap staat garant voor toneel met veel humor. Het gezelschap speelt de laatste jaren ook voorstellingen vol fantasie voor de jeugd van Nederweert e.o. Kleding voor de voorstellingen maakt de vereniging zelf. Dat doen ze bij bestuurslid en kledingmaakster Maria van der Kruijs, die als zelfstandige over een naaiatelier beschikt.

Hard nodig

Onder leiding van Maria werden in eerste instantie mondkapjes gemaakt voor de instanties die het hard nodig hebben. Inmiddels zijn de mondkapjes ook online en via een aantal winkels in Nederweert te koop. Ze zijn in verschillende motieven te verkrijgen en ze zijn uitwasbaar.

Dringend advies

Na het dringende advies van de overheid om een mondkapje te dragen groeide bij de vereniging het gevoel om ook iets te betekenen voor inwoners die het vanwege een smalle beurs al moeilijk hebben. “We hebben contact gezocht met de gemeente om te kijken hoe we die mensen kunnen bereiken,” aldus Maria van de Kruijs.

Verbondenheid

Wethouder Carla Dieteren heeft de vraag direct positief beantwoord. “We hebben al veel mooie initiatieven gezien. De coronamaatregelen vragen veel van onze inwoners. Zo ligt eenzaamheid op de loer. Maar het zorgt ook voor nieuwe vormen van verbondenheid. Ondanks dat we afstand moeten houden. Dat De Krottepoffers dit doen vinden we een geweldig gebaar.” De wethouder nam in totaal 700 mondkapjes in ontvangst.

Verspreiden

De komende week worden deze verpakt en naar inwoners gestuurd waarvan de gemeente weet dat ze een minimuminkomen hebben. Het verpakken gebeurt coronaproof. De verwachting is dat de enveloppen aan het einde van de week in de bus vallen. “Het gaat in eerste instantie om zo’n 150 gezinnen die we van gratis herbruikbare mondkapjes willen voorzien”, aldus wethouder Carla Dieteren.

De spirit er in houden

Maria van de Kruijs is blij dat zij en de vele vrijwilligers die geholpen hebben iets kunnen betekenen voor andere inwoners. “We moeten er samen de spirit inhouden. Wij als Krottepoffers leveren daar graag een bijdrage aan.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie