Rogstaekers zetten ook streep door uitroeping stadsprinsen

Algemeen Corona Vastelaovendj Weert 3 reacties 3 min. leestijd
Het podium blijft leeg, maar de Vastelaovendjgezét komt er wel

Ten gevolge van de aangescherpte coronamaatregelen wordt het vastelaovendjseizoen van 2020-2021 in Weert nog verder uitgekleed.

Begin oktober maakte Stadsvastelaovendjvereiniging De Rogstaekers bekend dat alle grote, traditionele evenementen het komende seizoen niet door zullen gaan. Onder de noemer ‘Knouwel en plezeer, op ’n anger meneer’ is hard gewerkt aan een alternatief programma inclusief de uitroeping van twee stadsprinsen. Ook door deze plannen wordt nu een streep gezet.

Gezondheid, veiligheid en beleving

Alle alternatieve plannen zijn voortdurend getoetst aan de geldende maatregelen, waarbij gezondheid, veiligheid en beleving als leidraad zijn gehanteerd. Met positief realisme is gekeken naar wat wel kan in plaats van wat niet kan. Nu de maatregelen opnieuw zijn aangescherpt, het aantal besmettingen op blijft lopen en het land in een gedeeltelijke lockdown zit, is het moment gekomen om ook daar een punt achter te zetten. De Rogstaekers willen richting het publiek vooral uitstralen dat gezondheid het allerbelangrijkste is.

Geen Stadsprinsen

De actuele situatie heeft geleid tot het besluit om in het jaar 2021 geen stadsprinsen in Weert uit te roepen. Interim-voorzitter Jasper Heesakkers: “Er stond een schitterend alternatief programma voor onze stadsprinsen in de steigers, waarbij beide hoogheden de unieke taak kregen om mensen in deze lastige tijd te ontzorgen en hen een lach op het gezicht te brengen. Maar ook die plannen hebben een grens en we gaan de randen niet opzoeken. Langs deze weg willen wij onze beoogde hoogheden danken voor hun enthousiasme en begrip.”

Vastelaovendj és Springlaevendj

Het ontbreken van grote evenementen, optochten en prinsen, betekent niet dat het vastelaovendjgevoel niet geraakt kan worden. Veel Weertenaren hebben als geboren Rogstaekers de vastelaovendj immers in hun hart gesloten. Daarom wordt tijdens de vastelaovendjperiode de binnenstad versierd, valt Vastelaovendjgezét ‘De Rogstèker’ bij iedereen in de bus en wordt er een gloednieuw ‘Ich bin ‘ne Rogstaeker’ speldje gepresenteerd.

De echte liefhebbers kunnen hun vastelaovendjhart ophalen bij de tentoonstelling ‘Vastelaovendj és Springlaevendj’, diverse online activiteiten en speciale uitzendingen van ‘Rog Tillevies’. Meer informatie over deze activiteiten wordt op een later moment bekend gemaakt.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties