Weert Lokaal pleit voor behoud ziekenhuiszorg in Weert

Landelijke plannen om de lokale ziekenhuiszorg meer uit de regio weg te halen hebben Weert Lokaal geschokt. Zeker in deze tijd een onbegrijpelijk plan, zo vindt de partij.

Het Ministerie van Volksgezondheid heeft plannen om de spoedeisende hulp alleen maar bij grotere ziekenhuizen onder te brengen. Dat zorgt voor onrust bij de kleinere ziekenhuizen, waaronder bij het SJG in Weert. Bestuurder Inge de Wit van het SJG sprak hierover eerder deze week bij Radio 1.

De lokale partij wil dat de burgemeester van Weert zich aansluit bij de oproep van 28 andere burgemeesters in gemeenten met kleine ziekenhuizen om ervoor te zorgen dat streekziekenhuizen overeind blijven.

“Weert beschikt over een ziekenhuis dat in de afgelopen maanden een spilfunctie heeft vervuld in onze regio in de bestrijding van het COVID-19 virus. Een klein, lokaal ziekenhuis met aandacht voor de menselijke maat dat het hoofd heeft geboden aan de ergste gezondheidscrisis in onze tijd. Wij mogen trots zijn op zo een ziekenhuis met zoveel betrokken deskundige medewerkers.”

Weert Lokaal raadslid Jeroen Goubet

Weert Lokaal heeft een brief gestuurd aan het gemeentebestuur. Er is inmiddels ook een petitie opgezet om deze oproep kracht bij te zetten.

Bekijk de petitie: http://spoedhulpinweert.petities.nl