Corona-teststraat in Weert geopend

Algemeen Corona Weert 11 reacties 2 min. leestijd

Vandaag is de corona testlocatie aan de Fahrenheitstraat in Weert geopend. Deze teststraat is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen GGD Limburg-Noord, SJG Weert, zorgorganisatie Stichting Land van Horne en uiteraard de gemeenten Weert en Nederweert. Vandaar de naam ‘Weerterland’. 

Alle organisaties zijn ontzettend trots dat het is gelukt om samen in zo’n kort tijdbestek een nieuwe teststraat neer te zetten en de deadline te halen. Brenda Pieters deelprojectleider testen van de GGD: “Ook hier zie je dat samenwerking je verder brengt. Alle partijen hebben hun uiterste best gedaan. Daar zijn we blij mee en trots op.” 

Met de opening van een derde teststraat in de regio wordt de reisafstand naar een teststraat voor Midden-Limburgers flink verkort. Wethouder Paul Sterk van de gemeente Weert : “Met een teststraat zo dichtbij is er geen drempel meer voor inwoners om zich bij klachten te laten testen, dat gaat helpen bij het onder controle krijgen van Covid-19.” Peter Koolen wethouder bij de gemeente Nederweert vult aan: “Het is belangrijk dat onze inwoners in hun directe omgeving getest kunnen worden op het coronavirus. Ik ben dan ook erg blij met de realisatie van de teststraat Weerterland.” 

Heb je klachten die duiden op een mogelijke coronabesmetting? Laat je testen (hou je burgerservicenummer bij de hand)! Mocht je positief getest worden, dan volgt een bron- en contactonderzoek. 

Afspraak maken Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Ook kun je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren. Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
11 reacties