Aandacht voor verkeersveiligheid tijdens Lichtjesroute 3Hoven

Woensdagochtend werd op Boshoven bij de locaties van 3Hoven de jaarlijkse lichtjesroute georganiseerd. Iedere locatie had op en rondom het schoolplein een eigen parcours uitgezet. De leerlingen was gevraagd om met de fiets én met een goed werkende verlichting naar school te komen.

Op creatieve wijze hadden veel leerlingen hun fiets met extra verlichting versierd. Vol trots fietsten de scholieren de lichtjesroute. Aan het einde van de route kregen de kinderen een sticker op hun jas geplakt. Zo konden ze aan iedereen laten zien dat ze hebben meegedaan aan de lichtjesroute.

De lichtjesroute sluit aan op de landelijke ‘Zet je licht aan!’ campagne. Kinderen worden op een speelse manier bewust van het nut om hun fietslamp aan te zetten zodra het donker wordt. Door met fietsverlichting aan te fietsen, maak je 20% minder kans op een aanrijding.

Video via Youtube: https://youtu.be/tbjQvJLpsuM