Koos Konijn deelt cadeautjes uit

Donderdagochtend 26 november verscheen wel een heel bijzondere gast op het stadhuis van Weert. Koos Konijn, het boegbeeld van vakantiepark De Weerterbergen, kwam op bezoek bij wethouder Martijn van den Heuvel. Hij kwam niet met lege handen naar het stadhuis; Koos had acht Sinterklaaszakken gevuld met cadeautjes bij zich. Deze werden overhandigd aan de wethouder.

Jeugdontbijt

Koos Konijn nam namens De Weerterbergen een geschenkje mee voor de kinderen uit Weert en Nederweert die gebruik maken van het jeugdontbijt. De belangrijkste boodschap die Koos overbracht was: “Dankzij corona is ‘op vakantie gaan voor’ veel mensen veranderd. Maar ook buiten corona om, beseffen we bij Roompot dat er helaas heel wat kinderen niet met vakantie kunnen. We beseffen ook dat de Sint in deze gezinnen soms hulp nodig heeft de kinderen een leuk geschenk te kunnen geven. Hier willen we wat aan doen en we willen die kinderen graag een glimlach bezorgen.”

Wat zit er in de zakken?

De zakken zaten vol met honderden Koos Konijn broodtrommels, allemaal bestemd voor de kinderen uit Weert en Nederweert die gebruik maken van het jeugdontbijt. Wethouder Martijn van den Heuvel nam de broodtrommels dankbaar in ontvangst, ook namens de gemeente Nederweert.

“Kinderen sturen hun verlanglijstjes voor Sinterklaas naar de burgemeester, dat vinden we erg leuk. Ook dit geschenk is meer dan welkom hier in het stadhuis. We zorgen er voor dat de medewerkers van Kansrijk in de Wijk de broodtrommels meteen meenemen, zodat ze morgen bij de kinderen terecht komen”.

Wethouder Van den Heuvel

Achtergrondinformatie

Ongeveer twee jaar geleden zijn medewerkers van Kansrijk in de Wijk gestart met het uitdelen van het jeugdontbijt in Weert en Nederweert. Een (gezond) ontbijt zorgt voor een beter concentratievermogen dan geen ontbijt. Daardoor krijgt ieder kind een eerlijke kans in de klas, en uitzicht op een betere toekomst.

Helaas heeft niet ieder kind de mogelijkheid te ontbijten. De gemeenten Weert en Nederweert hebben hier verandering in gebracht, door het Jeugdontbijt financieel mogelijk te maken. Dit ontbijt ondersteunt ouders om een dagelijks ontbijt voor hun kind(eren) te verzorgen.

De ontbijten worden één keer per week, op de vrijdag, bezorgd. Zo kunnen kinderen in huiselijke sfeer hun maag vullen en de dag goed beginnen.