Stichting Groen Weert laat klimaatbos aanplanten

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd
Monumentale acacia | Foto door: Stichting Groen Weert

Stichting Groen Weert (SGW) heeft in overleg met Natuurmonumenten besloten om de aanplant door vrijwilligers van het 2 hectare grote klimaatbos op 12 en 13 december niet door te laten gaan. Dit gezien de aangescherpte corona-maatregelen. Het bos wordt nu aangeplant door een gespecialiseerd bedrijf.

Stichting Groen Weert zou met natuurliefhebbers de 2 hectare bos aanplanten aan de Delbroekweg, gelegen tussen de voormalige vuilstort Delbroek en de  Bocholterweg in Altweerterheide.

Het plantmateriaal wordt betaald door Ark Natuurontwikkeling als tegemoetkoming na een procedure van SGW tegen bepaalde werkzaamheden door Ark Natuurontwikkeling. Na aanplant komt het bos in beheer bij Natuurmonumenten.

Voor SGW en anderen is het van belang dat tegelijkertijd cultuurhistorische elementen worden hersteld. Zo kan de oude loop van de Weerterbeek door het gebied  weer in het landschap zichtbaar gemaakt worden. Mogelijk dat ook de tien jaar geleden gerooide Delbroekerhoutwal als wandelpad terug komt. Wanneer het coronaprotocol daartoe ruimte biedt, zal Stichting Groen Weert nog symbolisch enkele honderden vierkante meters  bos aanplanten.

Foto: Monumentale acacia’s aan de rand van het aan te planten perceel.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
1 reactie