Militairen oefenen nog volop in de Weerter- en Budelerbergen

Nog t/m 11 november wordt er in Budel, Weert en De Peel geoefend door de Koninklijke Landmacht. De oefening onder de naam ‘Zebra Sword’ zou eerst in Duitsland zijn, maar is vanwege COVID-19 naar Nederland verplaatst.

Vorige week hadden inwoners van de gemeenten Cranendonck en Weert al kennis mogen maken met de Chinook-helikopters die over vlogen. Deze week zijn het de Boxer-pantserwielvoertuigen die in actie komen in de Weerter- en Budelerbergen.

Oefenen belangrijk

Defensie moet een vitale organisatie blijven en altijd voorbereid zijn voor verdediging van het NAVO-grondgebied en het bevorderen van de internationale rechtsorde. Daarom oefent Defensie continu.

Momenteel levert de landmacht eenheden voor de snelle reactiemachten van de NAVO en EU en traint militairen voor de missies in Afghanistan, Irak en Litouwen. Daarnaast staat de landmacht gereed om bijstand te leveren tijdens rampen en crises. Denk aan de inzet om het COVID-19-virus het hoofd te bieden. De landmacht ondersteunt daarvoor nu het UMC Utrecht.

Video via Youtube: https://youtu.be/gtPNmO22daA