Opnieuw vernieling aan beuk Roermondseweg

Algemeen Weert 10 reacties 1 min. leestijd

Donderdagmiddag 30 maart constateerde Stichting Groen Weert dat er door vandalen wederom is gezaagd aan de monumentale beuk tussen de Roermondseweg en Moesdijk in Weert.

Reddingspoging

Bijna twee jaar geleden is de stam van de beuk ook al voor een groot deel doorgezaagd. In overleg met de eigenaar en de gemeente Weert heeft Stichting Groen Weert toen een reddingspoging ondernomen. Over de zaagsnede zijn enten aangebracht en in de zaagsnede boomschijfjes. Tijdens de laatste zomer heeft Stichting Groen Weert tweemaal een tankwagen water aan de boom gegeven. Wonderwel heeft de beuk het dankzij deze reddingspoging overleefd.

Deel enten verwijderd

Duidelijk is nu zichtbaar dat met een kettingzaag een deel van de enten is verwijderd. Het vermoeden bestaat dat de boom eerder en mogelijk nu weer in de zaagsneden vergiftigd is en dat dit deels weggewerkt is met zwarte kit en plasticfolie.

In overleg met de eigenaar worden de boomwonden door Stichting Groen Weert schoongemaakt en voorzien van nieuwe enten. Het is te hopen dat de beuk het gaat redden.

Heb jij iets verdachts gezien in de omgeving van de monumentale beuk? Geef dit dan door aan Stichting Groen Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
10 reacties