75-jarig jubileum van Scouting Keent-Moesel

Op 8 december 1945 werd Scouting Keent-Moesel opgericht.

Voordat Scouting Keent-Moesel officieel is opgericht, hadden enkele jongeren al bijeenkomsten op een zolderkamertje bij bakker Moonen op de Kerkstraat. Toen de zolderkamer bij de bakker te klein werd hebben de jongeren nog even in de Altweerterkapel ofwel Vêrkuskepel bijeenkomsten gedraaid.

Na de zolderkamer en de Altweerterkapel konden ze oversteken naar de boerderij aan de overkant, die van de familie Kanters was.

Tot 2010 hebben ze bijeenkomsten gedraaid in de oude Boshoek zoals ze het nu noemen. Sinds 2010 hebben ze een nieuwe prachtige blokhut. Hier heeft iedere speltak een eigen plek en hebben ze samen met het grote bos een prachtige plek voor de leden en vrijwilligers.

Voorlopig geen feestelijke activiteiten, maar…

Helaas kunnen de feestelijke activiteiten geen doorgang hebben wegens gekende redenen, ook de geplande reünie is uitgesteld. Maar wat in het vat zit verzuurd niet.

Scouting Keent-Moesel is uniek in Weert door het grote eigen speelbos waar veel kids uit Weert Zuid het Scoutingspel leerden spelen. Een topvereniging met vele vrijwilligers waar ze trots op zijn. Op naar de 100 jaar!