Belgen willen negatieve coronatest zien van reizigers

Mensen die zich naar België verplaatsen moeten vanaf 25 december een negatieve coronatest kunnen voorleggen aan de Belgische autoriteiten. Volgens burgemeester Brouns van de Belgische buurgemeente Kinrooi moet dit getoond worden als je langer dan 48 uur in België wil verblijven, zo meldt hij via Facebook.

Vandaag besloot het Belgische Overlegcomité dat sommige maatregelen worden verstrengd. Reizen wordt ook vanuit België ten strengste afgeraden. Wie langer dan 48 uur in het buitenland in een rode zone verblijft, wordt aanzien als hoog risicocontact en zal bij terugkomst 7 dagen in quarantaine moeten gaan.

Op luchthavens en grote grensovergangen zal extra gecontroleerd worden op het invullen van het Passenger Locator Form.

Verder blijft in België de avondklok van kracht. Deze avondklok duurt van middernacht tot 05.00 uur. Met deze en andere maatregelen hopen ze in België een ‘derde coronagolf’ te voorkomen.