Brug Hulsen in Nederweert wordt vervangen

Nederweert – Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan Brug Hulsen over de Noordervaart in Nederweert. De onderhoudswerkzaamheden starten in week 2 van het nieuwe jaar en zullen volgens de planning eind april 2021 gereed zijn.

Brug Hulsen is aan vervanging toe. De constructie is verouderd en kan momenteel alleen lichte voertuigen dragen. Daarom wordt de oude brug gesloopt en komt er een nieuwe brug. De nieuwe brug heeft dezelfde bouwstijl en past daarmee goed in de omgeving. Daarnaast is de nieuwe brug breder en sterker waardoor de huidige gewichtsbeperking van 3,5 ton niet meer van toepassing is.

Afsluiting en omleiding

Om de werkzaamheden aan de brug uit te kunnen voeren is de brug volgens de planning vanaf maandag 11 januari tot maandag 12 april niet toegankelijk voor het verkeer. Tijdens deze werkzaamheden wordt een omleidingsroute ingesteld. De omleidingsroute loopt via Den Akker en Eind naar de andere kant van de Noordervaart.

Weersgevoelige werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden kunnen weersgevoelig zijn. Bij slecht weer kunnen de werkzaamheden mogelijk geen doorgang vinden en wordt de planning aangepast.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina van de geplande werkzaamheden: www.rijkswaterstaat.nl/werkzaamheden

Je kan ook bellen met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).