De Wensboom van Boshoven

3Hoven nodigt alle buurtbewoners en geïnteresseerden uit om, samen maar toch apart, mee te doen aan ‘De Wensboom in Boshoven’. De wensboom staat op het kerkplein aan de Boshoverweg in Boshoven. 

‘Stom rotvirus’

Deze rare tijden zijn voor volwassenen al niet te bevatten, laat staan voor kinderen. Ze vinden corona ‘stom’ en een ‘rot virus’. Ze hebben veel last van de maatregelen.

Begin dit jaar hebben ze thuis les gehad en waren ze verstoken van direct contact met hun klasgenootjes. Veel kinderfeestje konden niet doorgaan. Aan het einde van het vorige schooljaar mochten ze gelukkig weer naar school, maar nog steeds met de nodige restricties.

Als ouderverenigingen van 3Hoven hebben ze destijds niet veel bij kunnen dragen. Na een fijne zomer begon het weer. In de herfst kwamen de eerste maatregelen en die werden steeds strenger. Inmiddels zitten we weer in een lockdown. Ouders werken vaak weer van thuis uit. Niet veel mag meer. Het aantal mensen dat op bezoek mag komen is beperkt. Kinderfeestjes zijn moeilijk. Lastig als je opgroeit en gewend was dat alles wel kon.

Stralende verbinding

Vanuit de ouderverenigingen van 3Hoven willen ze de kinderen weer zien stralen. Daarnaast denken wij dat de verbinding een solidere basis kan bieden zodat onze kinderen optimaal kunnen bloeien en groeien. Ze willen graag de binding tussen de kinderen onderling weer versterken en ze laten zien dat je altijd moet zoeken naar mogelijkheden door toch een kerst activiteit te houden. Ze willen graag de Odaschool met De Uitkijktoren en Humankind verbinden door gezamenlijk de wensen in ‘De Wensboom’ te hangen. Men wil graag de buurt verbinden met 3Hoven, want wij zijn een deel van de buurt, en de buurt is een deel van ons. Iedereen uit de buurt is  uitgenodigd om mee te doen en elkaar op een manier die coronaproof is te verbinden.

Corona-proof

Kinderen hebben begin deze week een wens opgehangen in De Wensboom. Ook nodigt men alle inwoners uit de buurt uit om mee te doen. Iedereen kan hieraan veilig en coronaproof deelnemen. Kies het tijdstip uit om de wens op te hangen die jou zelf het beste uitkomt, rekening houdend met voldoende afstand tot onze buurtgenoten. Maak je wens ook weersbestendig aangezien De Wensboom te maken kan krijgen met alle weersomstandigheden. De Wensboom is voor iedereen, per slot van rekening heeft ieder mens wel een wens.

* 3Hoven is een initiatief van de OBS De Uitkijktoren (Stichting Eduquaat), Odaschool (Stichting Meerderweert) en Humankind (kinderopvang en –ontwikkeling).