Lichtjes op oorlogsgraven in Nederweert

Nederweert – In 2015 werden op 140 oorlogsbegraafplaatsen lichtjes aangestoken vorig jaar waren dat er inmiddels 335. Dit jaar helaas, maar begrijpelijkerwijs, in aangepaste vorm en zonder publiek vanwege de maatregelen rondom het coronavirus. Op het Brits Militair kerkhof in Nederweert werd in 2016 de eerste keer op Kerstavond deze ingetogen ceremonie gehouden.

De ceremonie valt vanaf dit jaar onder de activiteiten van de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery. Bestuurslid van de stichting en initiator van de eerste bijeenkomst, Jermain, en zijn dochter Loren staken dit jaar op Kerstavond kaarsen aan bij het herdenkingskruis op de Britse begraafplaats. Zij deden dit namens de stichting, alle adoptanten, het gemeentebestuur en de inwoners van Nederweert. Daarbij werden ze ondersteund door muziek van doedelzakspeler Peter Ritzen. 

Hopelijk kan er volgend jaar weer publiek worden toegelaten en kunnen adoptanten aanwezig zijn om als vanouds samen de kaarsjes aan te steken op alle graven.

Van de 363 graven zijn er inmiddels 318 geadopteerd. Wil je ook een graf adopteren? Ga naar www.adoptiegravennederweert.nl en ga naar “aanmelden”.  Voor vragen kun je mailen naar [email protected]