Tijdelijk openbaar toilet in centrum gesloten tijdens lockdown

Naast de Sint Martinuskerk aan de Markt in Weert staat sinds november 2020 tijdelijk een openbaar toilet. Het toilet zou eigenlijk tot het einde van de kerstperiode blijven staan, maar staat er nog steeds. Goed om te weten: het toilet is tot nader order gesloten.

Het toilet diende ertoe winkelend publiek de gelegenheid te geven een toiletvoorziening te gebruiken omdat de horeca gesloten was. Omdat niet helder is in welke vorm de lockdown wordt opgevolgd blijft het toilet tot nader order staan. Echter vanwege de collectieve sluiting van de winkels is het toilet wel gesloten, zo meldt centrummanagement.

Dus als je vanmiddag nog de weekmarkt gaat bezoeken, boodschappen gaat doen of je afhaalmaaltijd gaat ophalen dan kun je niet naar het toilet. Op de deuren is een mededeling geplakt, maar het blijkt dat er nog steeds mensen met hoge nood voor gesloten deur staan. Bij deze dus het advies om ‘voorbereid’ op pad te gaan.