Leerlingen en ouders starten petitie ‘Nu geen toetsweek Het College Weert’

Leerlingen en ouders zijn gezamenlijk een petitie gestart onder de naam ‘Nu geen toetsweek Het College Weert’. Met de petitie willen ze de schoolleiding vragen om de geplande toetsweek in de week van 8 februari niet door te laten gaan en een alternatief aan te bieden.

De initiatiefnemers van de petitie maken zich zorgen dat het houden van een toetsweek, met als doel cijfers te verzamelen, voorbij gaat aan de huidige situatie waarin de leerlingen zich bevinden. Volgens hen is het onvoldoende duidelijk wat het effect is van quarantaines en het thuisonderwijs op de leeropbrengsten.

Met de petitie vragen de initiatiefnemers aan de schoolleiding om de geplande toetsweek niet door te laten gaan en een alternatief te bieden, waarin rekening gehouden wordt met het effect van thuisonderwijs op de leeropbrengsten en het welbevinden van leerlingen.

Bekijk de petitie: https://petities.nl/petitions/nu-geen-toetsweek-het-college-weert