Moskee El Nahda helpt mee met toezicht in Weert

Al een aantal dagen wordt gevreesd voor rellen in Weert. Tot grote opluchting van bewoners en ondernemers blijft het rustig en dat komt mede door het intensieve toezicht.

De angst voor ‘avondklokrellen’ is nog niet verdwenen. Ook vandaag werden er weer winkels en horecapanden dicht getimmerd. Er waren opnieuw signalen binnen gekomen dat er plannen waren om te gaan rellen in Weert. De burgemeester besloot zelfs om een noodbevel af te kondigen.

Politie, handhavers en jongerenwerkers houden al drie dagen een oogje in het zeil. Ze krijgen daarbij ook ondersteuning vanuit de Moskee El Nahda. Gisteren en vandaag gingen leden van de moskee de stad in om de gemeente en politie te ondersteunen en zo de binnenstad te behoeden voor mogelijke rellen.

De leden stonden vanaf 19.00 uur paraat om het gesprek aan te gaan. Ook de Imam van de moskee hield toezicht en ging het gesprek aan met zowel jongeren als volwassenen.

“Vanavond hebben we geacteerd op signalen die we kregen met betrekking tot rellen. Mede dankzij alle inzet van vele instanties, bedrijven en personen is het in Weert vanavond rustig gebleven. Daar ben ik iedereen dankbaar voor.”

Ina Leppink-Schuitema, Burgemeester Weert