Nieuwe corona snelteststraat geopend in Weert

Op de Industriekade 46 in Weert is deze week een commerciële corona-snelteststraat van MaxProMed geopend. Deze straat maakt gebruik van ‘antigeen sneltesten’ (Roche) en ‘PCR-testen’. Deze sneltest kost slechts €65,-. Voor een PCR test wordt €114,- gerekend.

Met deze prijzen is deze snelteststraat de goedkoopste uit de regio. Aan mensen die niet houden van een afname via een swab in de neus en/of keel kan MaxProMed een PCR speekseltest aanbieden. Deze kost €124,- en is dus een stuk aangenamer. MaxProMed, gevestigd in de oude Verkadefabriek langs het kanaal vraagt slechts €65,- . Dat is de helft van de prijs van wat er elders in Weert in rekening wordt gebracht voor een sneltest.

Snelle uitslag

Voor sneltesten geldt dat je binnen een kwartier al de uitslag hebt. Kom je voor een RT-PCR test, dan heb je op werkdagen, wanneer je voor 12:00 getest bent, dezelfde avond nog de uitslag en een officieel reiscertificaat. Ook is het uniek dat mensen op deze testlocatie zonder afspraak terecht kunnen. Slechts wanneer je een certificaat of een factuur op bedrijfsnaam nodig hebt, dien je vooraf een afspraak te maken.

Openingstijden

Langskomen kan op werkdagen tussen 7:30 en 13:00, en tussen 16:00 en 19:00. In het weekend kun je terecht van 10:00 tot 13:00. Naast het feit dat testen bij MaxProMed snel, makkelijk en goedkoop is, zijn de testen naar eigen zeggen ook nog eens zeer betrouwbaar. De gevalideerde Roche Antigeen Sneltesten waar het bedrijf gebruik van maakt zijn met haar 98,83% betrouwbaarheid (en een specificiteit van 99,68%) namelijk betrouwbaarder dan de Abbott testen waar de meeste teststraten gebruik van maken.

Op locatie voor bedrijven

Naast testen in de teststraat komt MaxProMed ook al langere tijd bij bedrijven op locatie om personeelsleden (preventief) te testen. Wanneer je belt verschijnen ze binnen 4 uur met een zorgprofessional op jouw locatie, en dat voor zeer schappelijke prijzen. Deze diensten bieden ze ook aan voor particulieren.

Alles verloopt uiteraard volgens richtlijnen van de GGD, RIVM en met gevalideerde tests. Er wordt enkel samengewerkt met geregistreerde zorgprofessionals die onder de medische supervisie staan van Dokter Albert Swinkels.

MaxProMed (oorspronkelijk uit Budel) is een specialistisch bedrijf wat zich geheel focust op coronatesten en persoonlijke beschermingsmiddelen. Sinds Maart heeft het bedrijf Europese overheden geholpen bij het verwerven van mondkapjes, handschoenen en schorten. Ook testen zij al sinds begin Oktober op locatie bij bedrijven en particulieren.

Momenteel hebben zij al een snelteststraat in Belfeld (gemeente Venlo), en sinds maandag de 24e is er dus een tweede teststraat in Weert bijgekomen. De snelteststraat is ingericht in de oude Verkadefabriek gelegen op Industriekade 46 vlakbij Sluis 16 in Weert.

Meer informatie

Voor meer informatie of het maken van een afspraak ga je naar de website, of bel naar 0646626613.