Wervers CliniClowns op pad

Momenteel lopen er wervers voor het goede doel CliniClowns door de regio Weert. Het gaat om wervers en geen collectanten, dat benadrukt CliniClowns.

Enkele weken geleden werd er gewaarschuwd voor nep-collectanten van CliniClowns in de gemeente Cranendonck. CliniClowns nemen namelijk geen geld aan, maar noteren alleen gegevens van nieuwe donateurs op een iPad. De mensen die nu op pad zijn werken daadwerkelijk voor CliniClowns.

De Cliniclowns werft al vele jaren donateurs via huis-aan-huis werving. Dat zijn doorgaans jonge mensen die door de Cliniclowns worden ingehuurd om dit werk te doen. Een bewoner kan zich dan inschrijven door gegevens te delen die worden ingevoerd op een tablet. Bij de Cliniclowns kan gekozen worden voor een vast bedrag per periode of er kan worden meegespeeld in een loterij voor 12,50 euro per trekking. Je hoeft de wervers geen contant geld te geven.

De wervers zijn herkenbaar aan hun jassen met CliniClowns logo en rode 1,5 meter mat en ze hebben een iPad bij zich. Voor meer informatie (of om te doneren) ga naar: https://www.cliniclowns.nl/

Tip

In het register goede doelen kun je Erkende Goede Doelen opzoeken en krijg je informatie over hun sector, categorie en hun status. Je kan het register raadplegen via de website geefgerust.nl.