Ricardo Ras wint ‘De Casting Kantine’ met zijn Robert ten Brink imitatie

Op RTL 4 werd de eenmalige show ‘De Casting Kantine’ uitgezonden waarin Carlo Boszhard samen met Irene Moors en Elise Schaap onder leiding van Buddy Vedder op zoek gingen naar een nieuwe imitator voor de kijkcijferhit ‘De TV Kantine’. De RTL-kijkers zagen hoe de 35-jarige presentator en cabaretier Ricardo Ras uit Weert werd gekroond tot beste imitator!

Na een oproep van Carlo Boszhard afgelopen zomer hebben honderden mensen zich aangemeld om zichzelf te bewijzen voor een felbegeerde persiflage-rol. In totaal drie rondes moesten de kandidaten laten zien wat ze in huis hadden.

Finale

In de grote finale speelden de overgebleven kandidaten een TV Kantine scene met tegenspelers Ilse Warringa (als Ilse de Lange) en Annick Boer (als Eva Jinek). Met een spot-on imitatie van niemand minder dan Dr. Love Robert ten Brink wist Ricardo de jury niet alleen te overtuigen van zijn imitatietalent maar ook van zijn improvisatievermogen.

Het jurycommentaar was lovend: Ricardo ‘ademde het karakter’ en heeft de rol zo neer gezet dat je anders naar de bekende Nederlander gaat kijken. Hij heeft een kant uitvergroot die het grote publiek nog niet kende. En zijn stem is top. Ook in het stille spel is hij Robert ten Brink.

Doorbraak

Ricardo timmert al jaren aan de weg als presentator, cabaretier en imitator en is bij veel Weerternaren en Amsterdammers ook bekend als Sinterklaas.

Ras is ontzettend blij met de award en de rol: “In Nederland is dit de hoogst haalbare erkenning. Sowieso is het werken met deze grote namen een feest op zich!” “Dat is natuurlijk FANTASTISCH!” (zij hij met de stem van Ten Brink, red.)

Ras schittert vanaf donderdag 14 januari in het nieuwe seizoen van De TV Kantine op RTL 4.

Je kan de aflevering terugkijken via RTLXL: https://www.rtlxl.nl/video/900838c0-707d-3a5e-b45b-66a247b99c89