Stankoverlast leidt naar brandend matras op Molenakker

De brandweer van Weert ging vrijdagavond op pad vanwege een ‘brandgerucht’ in de wijk Molenakker. Meerdere wijkbewoners hadden overlast van een brandlucht, maar men wist niet wat hiervan de oorzaak was.

De brandweer ging op onderzoek uit. Mede dankzij de goede (speur)neuzen van de brandweerlieden en aanwijzingen van wandelaars uit kwam men uit op de Stellingmolen. Daar bleek een brandend matras op een oprit van een woning te liggen.

Eerder vandaag was het matras in brand gevlogen nadat er kortsluiting was ontstaan in een elektrische deken. De bewoner had geprobeerd de brand zelf te doven. Het matras werd op de oprit gelegd in de hoop dat de brand vanzelf zou doven. Echter was er sprake van rookontwikkeling en deze rook trok door de wijk wat voor stankoverlast zorgde.

De brandweer heeft het brandende matras uiteindelijk gedoofd en daar ook nog behoorlijk wat water voor nodig. Nu de brand is gedoofd zal ook de stank langzaam verdwijnen uit de wijk.

Video via Youtube: https://youtu.be/vCrmSV-ro68