Tweede Kamer stemt in met motie voor behoud spoedzorg bij SJG

Vandaag werd in de Tweede Kamer gestemd over de motie ‘Spoedzorg in het St. Jans Gasthuis Weert waarborgen’. De motie kreeg steun in Den Haag en werd aangenomen door de Tweede Kamer.

De motie volgde op een petitie voor het behoud van de spoedzorg bij het SJG. De petitie werd ruim 13.000 keer ondertekend. De motie was opgesteld door de SP Kamerleden Van Gerven en Hijink en hierover werd vandaag gestemd.

In de motie spreekt men uit dat de spoedzorg (spoedeisende hulp en de acute geboortezorg) 24 uur per dag in het St. Jans Gasthuis (SJG) gewaarborgd dient te worden. De motie verzoekt de verantwoordelijk minister dit met de zorgverzekeraars af te spreken.

Video van de stemming via: https://youtu.be/w0ApBfRF9y8

Lees de aangenomen motie via onderstaande link (PDF)