Bruil zeer ontstemd over ontstane situatie rond overname

Algemeen Economie Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Op 1 januari jl. is de beton productielocatie van Bruil in Weert overgenomen door Lammers Beton. Met deze overname was Bruil vol vertrouwen dat de continuïteit van deze vestiging, de projecten én de werkgelegenheid nadrukkelijk gewaarborgd zouden zijn, zo laten ze zaterdag weten in een verklaring.

De overname door Lammers Beton van de productielocatie in Weert is na maandenlang overleg tot stand gekomen. Hierbij zijn alle noodzakelijke stappen, welke bij een dergelijke overname komen kijken, zorgvuldig doorlopen. Hierbij is in het bijzonder aandacht geschonken aan de continuïteit voor de medewerkers. Voorafgaand aan deze overname is nauw overleg geweest met de vakbonden FNV en CNV. De overname is na een positief advies vanuit onze Ondernemingsraad tot een afronding gekomen, aldus Bruil.

Met klem distantiëren zij zich van de ontstane situatie waarbij Lammers Beton voor de personeel-BV, zeer kort na overname, een faillissement heeft aangevraagd. Als familiebedrijf is Bruil Beton zeer ontstemd over de ontstane situatie, verleent het medewerking waar mogelijk en beraden zij zich op mogelijke juridische stappen.

Eerder deze week kwam vakbond FNV met een bericht naar buiten dat ze naar de rechter stappen. Volgens de FNV zijn 20 medewerkers op straat gezet ten gevolge van een “schimmig BV-spelletje”. Via de rechter willen ze werk en loon eisen voor de medewerkers die op straat zijn komen te staan.

Lammers Beton zelf heeft nog geen verklaring geplaatst op haar (social) mediakanalen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties